Fit en Vitaal op het werk?

Schrijf je in voor deze nascholing over leefstijl!

Nascholing voor (bedrijfs)artsen op het gebied van arbeid en leefstijl met
Drs Ines von Rosenstiel en Dr Rogier Hoenders

Leefstijlgeneeskunde is de laatste jaren sterk in ontwikkeling. We zijn ons er steeds meer van bewust, mede dankzij de coronacrisis, dat we in moeten zetten op een gezonde leefstijl. Hierdoor kunnen we verscheidene chronische ziekten niet alleen voorkomen, maar ook bijdragen aan genezing. De vraag is echter, wie moeten er inzetten op deze leefstijlinterventies?

Bij Cohesie denken we dat de bedrijfsarts daar een belangrijke rol in speelt! Een gezonde leefstijl draagt namelijk bij aan werk gerelateerde factoren. Uit onderzoek blijkt dat een gezonde werknemer productiever is, meer bijdraagt aan economische groei en minder vaak uitvalt in het arbeidsproces. Een werknemer kan met een gezonde leefstijl meer eigen regie nemen over zijn/haar professionele ontwikkeling. Als bedrijfsarts kan je daar een actieve rol in spelen. Werknemers zijn makkelijk benaderbaar en toegankelijk om in te zetten op preventie en gezondheidsbevordering.

Aangezien de grootste ziektelast onder werknemers momenteel wordt veroorzaakt door leefstijl gerelateerde en psychische aandoeningen, is  het belangrijk om als bedrijfsarts hier kennis van te hebben. Daarom organiseert Cohesie een informatieve en inspirerende nascholing op het gebied van leefstijl en arbeid om jou als bedrijfsarts handvatten te geven voor in de spreekkamer. Deze nascholing zal zich richten op de salutogenese en leefstijl bij burn-out en depressie bij werknemers en wordt gegeven  door Dr. Rogier Hoenders en Drs. Ines von Rosenstiel.

  • Wanneer: maandag 21 februari 2022
  • Waar: Cohesie, Baron van Nagellstraat 9, 3781 AP Voorthuizen*
  • Wie: (bedrijfs)artsen en een ieder die geïnteresseerd is in leefstijl en arbeid
  • Kosten: € 250 p.p. incl koffie/thee en een gezonde lunch, factuur wordt toegestuurd
  • Inschrijving: Stuur een e-mail met daarin je naam en contactgegevens naar mark.droogers@cohesie.nl en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op
  • Accreditatie: voor 6 punten is aangevraagd bij de NVAB (Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde)

Inschrijven Nascholing

Benieuwd naar deze nascholing en wil je je inschrijven maar je hebt nog vragen? Stuur dan een e-mail naar de CMO mark.droogers@cohesie.nl, hij beantwoordt deze graag.