Er bereiken ons meer vragen over het coronavirus in China en wat dit betekent voor bedrijven en hun medewerkers.

Inmiddels lopen het aantal besmettingen in Europa op. De kans is reëel dat het virus binnenkort ook Nederland gaat bereiken. Op dit moment is het niet nodig voor bedrijven in Nederland om maatregelen te nemen.

Reisadviezen voor China zijn te vinden via de website van het ministerie van Buitenlandse zaken. https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/china/reizen/reisadvies.

In het algemeen geldt het advies voor reizigers om markten met levende dieren te vermijden en om algemene hygiënemaatregelen te nemen. De provincie Hubei is afgesloten en niet bereikbaar.

Het is belangrijk om mensen die de afgelopen 2 weken in de Chinese provincie Hubei (of de stad Wuhan) zijn geweest in de gaten te houden. Krijgen zij koorts en luchtwegklachten, dan moeten zij zo snel mogelijk telefonisch contact opnemen met de huisarts. De huisarts overlegt met de GGD  Gemeentelijke Gezondheidsdienst of het nodig is om onderzoek naar het nieuwe coronavirus te laten plaatsvinden. Daarnaast melding maken bij Cohesie van medewerkers met deze klachten.

Het is natuurlijk altijd raadzaam om in tijden van (griep)virussen extra aandacht te geven aan hygiëne.

Wat kunnen mensen doen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen?

Het advies van RIVM is:

  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Was je handen regelmatig
  • Gebruik papieren zakdoekjes

Wij houden de officiële berichtgeving goed in de gaten.

Mochten je met vragen zitten bijvoorbeeld ten aanzien van nadere adviezen en de voorlichting aan medewerkers, dan kun je altijd contact opnemen met Cohesie 088-9880988.

Waar vind ik meer informatie over dit Coronavirus?