Een keerpunt in mijn denken. Als ik dit kan en doe, dan valt alles daarna mee

Ik liep compleet vast in mijn denken, voelde me soms depressief en pruttelde maar door. Mijn werk voelde volledig uitzichtloos voor mij. Mijn privé-leven leed er ook steeds meer onder. Al na de eerste week SPIRIT zeiden mijn kinderen dat ik was veranderd; positiever, leuker én minder kribbig… Ik had vooraf geen doel, zelfs geen verwachtingen. Sterker nog: met lood  in mijn schoenen begon ik aan SPIRIT. Ik zag het wel als een kans om weg te zijn uit mijn vertrouwde omgeving. Een aantal dagen eruit in een onbekende omgeving waar je nieuwe dingen leert. Ik had er de eerste dagen weinig vertrouwen in. Aan het einde van de eerste week merkte ik dat mijn vertrouwen toenam. Er ontstond bovendien een mooi proces binnen de groep.

Na 100 dagen SPIRIT denk ik veel minder in problemen. Nú denk ik vaak wat is het ergste dat er kan gebeuren als iets misgaat? Voorheen vulde ik ook het antwoord voor anderen in: ‘Iemand zal dat wel zeggen’. Ik heb onzettende mooie inzichten gekregen. Ik was op zoek naar meer avontuur. Dat was ik volledig kwijt binnen mijn werk. Ik zoek nu avontuur binnen het sporten: ik sport veel en stop daar graag tijd en energie in. Alles is gewoon veel meer in balans. Ik denk meer in mogelijkheden & kansen en veel minder in problemen. Zo heb ik een yoga-zangsessie gevolgd tijdens SPIRIT. Hiermee stapte ik volledig uit mijn vertrouwde comfortzone. Dit zou ik normaal nooit doen. Dit was voor mij een keerpunt in mijn denken: als ik dít kan en doe, dan valt alles daarna mee…Een ander mooi voorbeeld is de recente aanschaf van onze hond. Voorheen zag ik alleen maar problemen: je moet hem uitlaten en dan die kosten van zo’n dier. Nu hebben we het gewoon gedaan en ik ben er enorm blij mee.

Mijn vrouw heeft echt op tijd aan de bel getrokken. Het ging niet goed met mij. Ja, ik durf te stellen dat ik anders in een burnout terecht was gekomen. Het is goed zoals het nu gaat. Ik heb weer plezier in mijn werk en werk met een leuk team samen. Ik zie dit als een nieuwe start en zie weer toekomst. De mensen van SPIRIT, maar ook de deelnemers ben ik heel dankbaar. Er is ontzettend veel zorg en aandacht voor je met volop ruimte voor persoonlijke gesprekken. Die wisselwerking met de groep werkte heel sterk. Zo kwam ik erachter dat ik mezelf anders zie dan anderen. Ik kom blijkbaar anders over dan ik zelf denk. Het heeft mij veel gebracht. Die verrijking pakt niemand mij meer af.

Martin | Ordina